Sodelovanje med prijavnimi točkami prineslo odlične rezultate

01.10.2008

Spletne prijavne točke, ki delujejo pod okriljem organizacije INHOPE in del katerih je tudi Spletno oko, med seboj odlično sodelujemo. Dokaz za to je tudi nedavno uspešno sodelovanje med avstralsko točko ACMA in irsko točko Irish Internet Hotline, rezultat katerega je bilo zaprtje verige strani z otroško pornografijo.

Začelo se je z anonimno prijavo domnevno nezakonite vsebine na irsko spletno prijavno točko. Irski pregledovalci so ugotovili, da gre za vsebino, ki je nezakonita po irski zakonodaji, zato so jo po tem, ko so ugotovili da se stran nahaja na avstralskem strežniku posredovali Inhope točki v Avstralijo. Tudi v Avstraliji so ugotovili, da gre za nezakonito vsebino, zato so skupaj z avstralsko policijo kontaktirali podjetje za registracijo domen Melbourne IT, ki je ugotovilo, da se na internetnem naslovu nahaja vsebina, ki je v nasprostju z njihovimi določili in pogoji poslovanja. Spletno stran so nemudoma zaprli.

Kot je poudaril g.Chris Chapman, predsednik avstralske spletne prijavne točke ACMA: "Zaradi globalne narave interneta je mednarodno sodelovanje bistvenega pomena pri spopadanju s problematičnimi vsebinami. Ta odličen rezultat kaže na neprecenljivo vlogo in pomen, ki jo imajo spletne prijavne točke kot je ACMA pri odstranjevanju nezakonitih vsebinah s spleta ter na velik pomen sodelovanja med točkami in industrijo."

Vir: Sporočilo za javnost irske spletne prijavne točke